Go to top

Delen

Jouw feest

Feest is een van de drie pijlers van "De 15". Daarom is er voor, tijdens en na de loop volop gelegenheid De 15 te beleven en het feest mee te maken.

We beginnen op de zaterdagmiddag met de pré-party. Op Blauw Zwart kan je je startnummer ophalen en samen met andere lopers in de stemming komen voor zondag. Ook krijgen de vrijwilligers hun briefing, dus het wordt een gezellige boel. Op zondag stijgt de adrealine. Lopers verzamelen zich op Blauw Zwart en iedereen bereid zich voor op de race. De DJ pompt de boel lekker op en rond 14.15 stromen de startvakken vol. 14.30 gaan we los en start het feest echt. Wassenaar loopt uit om de lopers aan te moedigen en vooruit te jagen. Op vele plaatsen langs de route wordt muziek gemaakt en staan buurtbewoners langs de kant. Hardlopen gaat nu eenmaal gemakkelijker en sneller als je wordt aangemoedigd. 

En als je 15 kilometer gelopen hebt, heb je een feestje verdient!

En natuurlijk willen vrijwilligers, vrienden en familie deze prestatie met jou meevieren. Want of je nu een fanatieke hardloper bent die voor een nieuw persoonlijk record getraind heeft, of je bent een rustige loper die hard getraind heeft om überhaupt 15 kilometer uit te lopen; een prestatie is het!

Daarom organiseert De 15 van Wassenaar een gezellige afterparty. 

De meeste lopers komen tussen half 4 en half 5 aan. De DJ sleurt ze over de finishlijn en zodra de laatste loper binnen is begint de prijsuitreiking. Dat wordt geen kneuterig ereschavot met schamele applausjes maar een muzikale huldiging van de winnaars en bijzondere betrokkenen.

Achter de bar staat de keukenbrigade klaar om je inwendige mens te versterken. Op het terras hebben we diverse eettentjes met lekkere gerechten neergezet. Eten is overigens niet bij het inschrijfgeld inbegrepen.

Na de prijsuitreiking komt de hoofdact het podium op. De Wassenaarse band Golddigger Dance speelt heerlijke Dance Classics, Motown en rockmuziek! Lekker de voetjes van de vloer om verzuring van de bovenbenen te voorkomen. Aansluitend nog een set van de DJ en rond 21.00 houdt het op. Bedankt, tot ziens tot volgend jaar.