Go to top

Delen

Langs de route


Naar verwachting rennen er op zondag 8 oktober 2017 ruim 800 lopers door Wassenaar. Dat dit in het dorp niet onopgemerkt zal blijven staat nu al vast. Het wordt langs de route één groot feest, zodat de lopers met muziek en aanmoedigingen door die 15000 meter heen getrokken worden. Hoe leuk is het om honderden hardlopers aan te moedigen langs de route? Superleuk! We maken er een feest van en hopen dat er langs de route op diverse plaatsen bands, DJ's en geluidmakers staan. We roepen bewoners aan de route op om massaal de straat op te gaan om de lopers vooruit te schreeuwen en op te zwepen. We hebben al van diverse bewoners langs de route gehoord dat er muziek in de voortuin zal staan. Bent u van plan het wat groter aan te pakken met bijvoorbeeld een DJ, een band, een strijkje of een zanger? Deel uw plannen met ons via e-mail. Dan nemen wij uw initiatief mee in het programma.


We starten met een flinke disco, die voor de start de warming-up begeleidt. Op de rotonde bij de Langstraat staat een band, zodat de lopers na hun eerste warmloop kilometers een duwtje in de rug krijgen. Ook op de Prins van Wiedlaan pakken de bewoners uit. Er schijnt ook in het bos iets te gebeuren.” Vooral in Nieuw Wassenaar, bij het halfwaypoint en de estaffetewissel hopen wij op een lang muzieklint. Haal dus die oude gitaar of sax van zolder te halen en te laten zien waarom ons dorp zo mooi is. Maar ook een Sonos speaker doet al wonderen.


Verderop in de route rond het Burchtplein, waar de lopers aan hun 14e kilometer beginnen, gebeurt van alles en is de sfeer terug op de rotonde bij de Langstraat door Fancy Blue inmiddels in de stemming à la Koningsdag gebracht. Diverse bedrijven in de Langstraat dragen hun steentje bij. Op het Plein bij de Dorpskerk staat muziek en terug op het sportcomplex van Blauw-Zwart staat de DJ al weer klaar om de lopers over de streep te trekken. Op het finish-terrein heeft De Boeketterie een bloemstal staan en is er volop ruimte om de lopers te feliciteren. Muziekmakers langs de route krijgen van de bezemwagen gratis toegangskaarten voor de Afterparty. We claimen dat we het mooiste hardloopfeest van Zuid-Holland organiseren. Op 8 oktober zullen we zien of dat gelukt is.