Go to top

Delen

Parcours - route informatie

Informatie voor de deelnemers:

We hebben een prachtige route uitgezet! De route van 2019 is hetzelfde als in 2018 en beschikbaar als PDF, klik rechts op de link om de route als pdf bestand te downloaden.

Maar we hebben ook een mooi filmpje gemaakt! 

Vanaf het parkeerterrein aan de Dr. Mansveldtkade lopen we via de Zonneveldweg naar de Oostdorperweg en via de Havenstraat en "Jeruzalem" naar de Lange Kerkdam. Rechtsaf op de Prinses Marielaan en door naar De Paauw. Vervolgens de "Landgoederenroute" door Backershaghen en Rust en Vreugd (verzorgingspunt) naar Nieuw Wassenaar en het halverwegepunt ter hoogte van de Bloemcampschool. De estafette lopers wisselen elkaar hier af en er is een fruitpost. Hierna lopen de lopers elkaar ca. 300 meter tegemoet. Na de oversteek bij RK De Goede Herder draaien we met een lusje door de Oud Wassenaarseweg naar de Konijnenlaan. Hier staat aan het eind bij km 11 het 2de verzorgingspunt. Via de Schouwweg, de Karel Doormanlaan en het zwembad bereiken we het oude centrum. Na het Burchtplein lopen we door de Langstraat en door naar de Berkhei. In het Oostdorp lopen we tenslotte via de Rozensteinstraat het parkeerterrein weer op. 

De route is duidelijk gemarkeerd, dus verkeerd lopen is redelijk onwaarschijnlijk.... Totaal worden er meer dan 150 waarschuwings- en richtingsborden geplaatst, dus verdwalen is nagenoeg uitgesloten. Er staan ook ruim 100 verkeersbegeleiders langs de route, dus als je van oranje vestje naar oranje vestje loopt komt het helemaal goed. 

Informatie voor omwonenden:

Op zondag 13 oktober zullen tussen 14.30 en 16.30 langs de route verkeersregelaars straten tijdelijk afsluiten (begin route) of verkeersdeelnemers vragen even in te houden (verderop) voor langskomende hardlopers. Kort na de start, dus globaal van Blauw Zwart tot aan de rotondes bij de Lange Kerkdam zal het veld in enkele minuten langsrennen. Zodra de Landgoederenroute verlaten wordt ligt het veld al ruim 30 minuten uit elkaar. Terug in de dorpskern loopt dit op tot 50-60 minuten. Het aantal langslopende lopers per minuut neemt dus gaande weg af. We vragen uw begrip voor eventueel oponthoud van enkele minuten en nodigen u graag uit de lopers aan te moedigen met muziek, gejuich en gezwaai.