Je bent nu hier:

  1. Homepage
  2. Jouw goede doel

Jouw goede doel

Het beste goede doel ben jijzelf. Je loopt De Duinrell 15 van Wassenaar dan ook vooral voor “je-eigen”. Want het is toch fantastisch dat je fysiek in staat bent deze mooie route te lopen en het feest mee te kunnen maken. We stimuleren je dan ook graag om na de wedstrijd even stil te staan bij anderen, die jouw steun goed kunnen gebruiken.

Direct na de finish krijgen de lopers een baksteen die € 5,-, € 10,- of € 20,- waard is. Die leg je vervolgens neer bij een van de voorgeselecteerde goede doelen.

Dit jaar kunnen de lopers kiezen voor de Wassenaarse stichting Spelenderwijs of de landelijke stichting Running Blind. We selecteren altijd betrouwbare, tastbare doelen met ANBI status die echt het verschil maken.

Voor De 15 van 13 oktober 2019 waren de volgende drie goede doelen gekozen. 

Lokaal: Wassenaarse Ouderen in Beweging  
Ouderen in Beweging stimuleert beweging voor ouderen. Vele Wassenaarders blijven gezond en actief door de gezamenlijke activiteiten van WOB. Met jouw bijdrage willen ze een beweegtuin inrichten waar de groepslessen plaatsvinden.

Nationaal : Sailing4Cancer van Mark Slats. 
De Wassenaarse wereldzeiler Mark Slats heeft bergen verzet om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Deelnemers aan De 15 kunnen hier aan bijdragen door hun baksteen bij Sailing4Cancer neer te leggen.

Internationaal: Plastic Soup Foundation.
Het is een Nederlandse stichting die grootschalig werk maakt van het opruimen van de Plastic Soup. Trendzetter in bewustmaking en internationale lobby. Een prachtig initiatief om alle plastic vervuiling in de wereldzeeën aan te pakken.

In 2018 waren de drie goede doelen: 

Lokaal: Wassenaarse Reddings Brigade 
Baywatch aan de Wassenaarse Slag. Stoere onverschrokken mannen en vrouwen houden het strand veilig voor zonaanbidders en zwemmers. Dat doen ze volledig met vrijwilligers. Kijk op https://www.wrb.biz/
Zij kregen € 2.280,- overgemaakt.

Nationaal : het Willem Alexander Kinderziekenhuis 
Het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) van het LUMC is een modern, comfortabel en kindvriendelijk centrum voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Meer Informatie: https://www.lumc.nl/org/wakz/
Zij kregen € 2.520,- overgemaakt.

Internationaal: Friendship Foundation Sri Lanka
De Friendship Foundation is een Nederlandse stichting die projecten in Sri Lanka ondersteunt. voor kinderen en volwassenen met een beperking, misbruikte kinderen en bejaarden in Oost Sri Lanka. Meer informatie: https://www.friendshipfoundation.nl/ Zij kregen € 1.470,- overgemaakt.

In 2017 waren de goede doelen: 

Lokaal: Middin Haven Wassenaar
Begeleid wonen voor mensen met een verstandelijke beperking. Meer informatie: www.middin.nl/component/locations/location/118-haven

Nationaal : Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie 
Het Prinses Máxima Centrum is volledig gespecialiseerd in kinderoncologie. Wij zijn maximaal gedreven om kinderen met kanker zo goed mogelijk te behandelen en genezen en negatieve gevolgen, nu en later, te voorkomen. Meer Informatie: www.prinsesmaximacentrum.nl/

Internationaal: Run for Rio: project Victory Primary School Uganda
Run for Rio richt haar activiteiten op het verwerven van fondsen ten behoeve van projecten voor de kansarme jeugd, straatkinderen en dakloze kinderen. Meer informatie: www.runforrio.com/

Het lokale doel 2016 was Voedselbank Wassenaar. Diverse ondernemers sponsoren de voedselbank met etenswaren en producten die ze niet meer in hun winkels willen verkopen. De vrijwilligers organisatie die opslag, koeling en distributie regelt kan de bijdrage van de lopers heel goed gebruiken.
Zij kregen van de lopers 810,- euro

Nationaal is in 2016 Ambulance Wens Nederland geselecteerd. Een groep van 200 medisch geschoolde vrijwilligers vervult dagelijks gratis laatste wensen van niet mobiele terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. 163 lopers hebben met 1.910,- euro een laatste kraambezoek of een ritje naar Blijdorp mogelijk gemaakt.

De internationale tientjes gingen naar Friendship Organisation. Onze plaatsgenoot Dorothee ter Kulve maakt zich hard voor armoede bestrijding, onderwijs en medische hulp voor bewoners van de moeilijk bereikbare Char delta in Bangladesh. Leoni Cuelenaere is onze ambassadeur in Dhaka en kan dit doel van harte aanbevelen, wat geresulteerd heeft in € 1.630,- voor dit doel.

Het lokale doel in 2015 was Stichting Leergeld, zij kregen € 1.180,- overgemaakt
Het nationale doel was Stichting Make a Wish Nederland, zij kregen € 1.140,- overgemaakt
Het internationale doel was Stichting Dentalcare Foundation, zij kregen € 800,- overgemaakt
Je kunt je ook laten sponsoren met extra tientjes. Als er mensen in jouw omgeving zijn die jouw prestatie willen supporten kun je ze (veelvouden van) € 10,- overmaken naar
NL42 INGB 0006 1758 36 of bij de inschrijving alleen bijdrage selecteren. Dan liggen er voor jou extra bakstenen klaar.
Menu