Go to top

Delen

Extra informatie vrijwilligers

Zowel in de voorbereiding als in het weekend zelf zijn ruim 100 vrijwilligers nodig. Net als de lopers beleven ook de vrijwilligers een prachtige dag. Het enthousiasme van de lopers beleef je mee wanneer je bijvoorbeeld bij de refreshment plaatsen staat of langs de route het verkeer regelt. Bij de start, de finish en op de afterparty geniet jij mee van het feest. Ongetwijfeld zal De Duinrell 15 van Wassenaar ook bij jou als vrijwilliger een onvergetelijke indruk achterlaten! Vrijwilligers zijn 16 jaar of ouder. 

Als vrijwilliger heb je keuze uit tal van verschillende taken. 

 • Uitzetten route en dranghekken

Ruim voor de start moeten langs de route borden worden opgehangen om de lopers de weg te wijzen. Ook moeten er voor het verkeer waarschuwingsborden worden opgehangen. Op gevaarlijke plaatsen worden dranghekken neergezet. Twee teams van 4 personen stappen in busjes en rijden elkaar tegemoet. Als de lopers zijn gestart stappen jullie in de bezemwagen om de borden en hekken weer op te halen. Je maakt natuurlijk de start mee en je bent ruim op tijd terug voor de afterparty!  

 • Assistentie kledinginname voor de start

Lopers komen veelal met losse kleding in een sporttas. De vrijwilligers nemen tassen op (start)nummer in en bergen ze weg tot na de finish. Een taak met een aantal drukke piekmomenten. Deze taak wordt uitgevoerd tussen 12.30 en 14.15 uur.
 

 • Assistentie kledinguitgifte na de finish

Wanneer de deelnemers terugkomen worden de tassen weer aan de lopers teruggegeven. Deze taak wordt uitgevoerd tussen 15.30 en 17.30 uur. 
 

 • Assistentie bij het maken van foto

De deelnemers gaan na de finish op de foto. Daarvoor zijn een aantal fotografen aanwezig die deze foto’s maken. De renners dienen echter op een juiste manier opgesteld te worden. De taak van de vrijwilliger is om dat te regelen. Taak vrijwilliger van 15.30 tot 16.30 uur.
 

 • Assistentie starts

Bij het startgebied op de oprit van Blauw Zwart zijn vrijwilligers nodig bij de toegangsfuiken naar de startvakken en bij de start zelf.
 

 • Assistentie op uitdeelpost in finishgebied

Alle deelnemers ontvangen na de finish een medaille, een flesje AA Drink en een baksteen... Taak bestaat uit het uitdelen van deze spullen van 15.15 tot 17.00 uur. Na afloop helpt iedereen bij het opruimen.
 

 • Assistentie finishgebied algemeen

Het start en finishgebied wordt ingericht met de startboog, tribunes & hekken die worden voorzien van spandoeken. Dit moet 's morgens worden opgebouwd en 's avonds weer afgebroken. Taak bestaat uit het verlenen van assistentie bij opbouw en afbouw van het finishgebied.
 

 • Assistentie verlenen bij het parkeren van de auto’s van genodigden en bussen (vanaf 13.00 uur tot ong. 15.00 uur).

   
 • Algemene assistentie diverse werkzaamheden op het complex.


In alle gevallen functioneer je onder leiding van een coördinator, die er natuurlijk voor zorgt dat je voldoende instructies en ondersteuning krijgt. Overigens is er nog behoefte aan enkele leiders die (vooraf ingewerkt) een bepaalde taak willen verrichten. Laat het weten als je hiervoor wat voelt.

Tot slot ten overvloede: iedere vrijwilliger ontvangt een gratis toegangskaart voor de Afterparty met 2 consumptiebonnen en mag de fraaie polo met "De 15" logo houden.
 

NU AANMELDEN >>>